Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. september 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)


NRK2 tirsdag 21. september kl 20.05
Alternativ medisin (3:20)

Bedre liv med fiskeolje

Gravide føder større barn og hjertepasienter får bedre hjerterytme ved å ta fiskeolje som inneholder de såkalte flerumettede omega-3 fettsyrer. Det viser nyere forskning på fiskeolje.
\"Alternativ medisin\" har også besøkt folk som dyrker behandlingsformen \"De fem tibetanere\". Det er fem enkle øvelser som stammer fra Tibet og som styrker kroppen. Gamle tibetanere hevder at øvelsene er kilden til evig ungdom!
En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra gir oss denne gang gode råd om hvordan vi skal oppnå rikdom og suksess.
Hvorfor blir noen helbredet og andre ikke? Det beskjeftiger den amerikanske forfatteren Caroline Myss seg med i sin siste bok. \"Alternativ medisin\" har snakket med Caroline Myss som kan diagnostisere sykdommer hos mennesker uten å ha sett dem. Hun har en doktorgrad i intuisjon og energilegekunst.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra og den danske biopaten Henrik Dilling veksler på å gi gode råd om hvordan vi kan unngå for eksempel stress og overvekt.
Kjente forfattere fra England og USA gir seerne kloke ord med på veien om hvordan vi kan oppnå bedre livskvalitet. Blant dem vi får møte i serien er Englands fremste healer, Betty Shine, og den amerikanske legen Dr. Andrew Weil. De har også gode råd for hvordan vi kan oppnå optimal sunnhet for kropp og sjel.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Finn Mikkelsen settes på en fit-for- life kur for å gå ned i vekt og samtidig få redusert blodtrykket. Han følges gjennom de første åtte programmene i serien \"Alternativ medisin\". (Foto: Finn Clausen/Features)

2. Lene Hansson er med i fit-for life innslagene i programserien \"Alternativ medisin\". (Foto: Finn Clausen/Features)


Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41