Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 18. mars 2009 kl 21.10 Folk i farta

Vrakdykking i Karibia

Det er duket for noen helt spesielle møter med nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med blandede resultater. (Foto: NRK)
Det er duket for noen helt spesielle møter med nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med blandede resultater. (Foto: NRK)
Alex Rosén og Thomas Tangvald reiser til øya Vieques i Kariba for å lete etter vraket av båten til Thomas’ far. Finner de stedet der båten sank for 17 år siden?

I forrige program ble vi kjent med Thomas Tangvald – en nordmann med en utrolig historie. Han ble født på Kinahavet, og bare fire år gammel mistet han moren, som ble drept i et møte med pirater i Zuluhavet. Thomas vokste opp hos sin far på båten L’ Artemis de Pytheas, med diverse nye stemødre og søsken. Under et uvær fikk faren et illebefinnende som resulterte i at båten forliste, og Thomas’ far og søster mistet livet utenfor Bonaire. Thomas reddet livet ved å padle vekk fra klippene på et surfebrett – da var han 14 år gammel.

Møter motstand
Nå holder Thomas selv på å bygge en båt, og den store drømmen hans er å dykke ned på ulykkesstedet for å finne sekstanten, skipsklokken og ankeret fra båtvraket.

Utfordringene baller på seg når Alex og Thomas kommer tilbake til øya hvor de dramatiske begivenhetene fant sted for 17 år siden. Thomas har ikke dykkelappen, og får dermed ikke lov til å ta seg ned til vraket. Det viser seg dessuten å være farlige brenninger på ulykkesstedet, og dermed vil ingen på øya ta dem til vrakstedet. Heldigvis støter Alex på en tidligere ansatt i US Marines...

Om programmet
I år 2000 dro Alex Rosén på tur rundt i verden hvor han møtte nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med vekslende hell. Den gangen møtte han folk som prinsessegemal Erling Lorentzen, diktator Kjell Laugerud og pornostjernen Sasha Gabor.

Nå har Alex vært på tur igjen. En reise som inkluderer vrakdykking i Karibia, skattejakt i Colombia og et besøk hos den norske narkotikaministeren i Venezuela.

Produsert av NRK
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no