Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. november 2001 kl 21.00 Niern: Sitcom

Bisarr fransk farse


"Sitcom" er en farse om en borgerlig familie som går av hengslene etter at en rotte bringes inn i huset.
Den bisarre komedien "Sitcom" tar for seg traumene en borgerlig fransk familie gjennomlever når familiens overhode bringer med seg en rotte inn i huset.

"Sitcom" er en ellevill harsellas over tradisjonelle familieverdier og byr på elementer av både melodrama, skrekkfilm og farse.

Åstedet for handlingen er et fornemt forstadshus som oser av borgerlig idyll. I åpningsscenen kommer faren hjem og avfyrer åtte pistolskudd mot sine kjære. Hva har skjedd med kjernefamilien som tidligere levde sammen i fred og fordragelighet?

Noen måneder før
Vi forflyttes noen måneder tilbake i tiden, men befinner oss stadig i det samme huset. Forbauselsen er stor når faren i huset kommer hjem med en velvoksen rotte i bur. Hans tenåringsbarn uttrykker først begeistring for det nye kjæledyret, mens moren reagerer med avsky.

Kontakten med rotten fører til dramatiske forvandlinger i familiemedlemmenes personlighet og deres forhold til hverandre. Skjulte seksuelle og psykologiske tilbøyeligheter blir avslørt, den ene mer vanvittig enn den andre.

Om regissøren
François Ozon er født i Paris i 1967. Han har flere prisbelønte kort- og dokumentarfilmer bak seg. "Sitcom" er hans spillefilmdebut. Filmen ble en publikumssuksess i hjemlandet hvor flere kritikere trakk paralleller med filmene til Luis Buñuel og Pedro Almodóvar.

Fransk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Sitcom
Regi: François Ozon
I rollene: Evelyne Dandry, Fran(ois Marthouret, Marina de Van, Adrien de Van, Stéphane Rideau, Lucia Sanchez, Jules-Emmanuel Eyoum Deido
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53

Bilde
"Sitcom" er en farse om en borgerlig familie som går av hengslene etter at en rotte bringes inn i huset.