Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. januar 2006 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Church og Angie i klemma

Angie (Kate Kendall) og Church (Peter Phelps) i
Angie (Kate Kendall) og Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond)
Under en dekkoperasjon som bankraner kommer Church i en lei klemme. Han blir gjenkjent av en kar han tidligere avslørte for bedragerier i en veldedighetssak. Nå foreslår skurken følgende avtale: Church hjelper ham med å få ekteskapet hans på fote igjen – og skurken lover ikke å avsløre politiagenten.

Angie er nylig flyttet over fra spanergruppen til drapsavsnittet. Hennes ekteskap med sjefen for spaningsavdelingen, Luke Harris, halter av gårde pga. av traumene hun har i kjølvannet av Linton-saken.

Da kona til skurken som Church har lovt å hjelpe, blir myrdet, sorterer saken fra nå av både under spaningsavdelingen og drapsavsnittet. Det setter også Angie i en lei klemme. Hun må gå inn og hjelpe Church, en situasjon hun hadde håpet å unngå ettersom Luke er sjef for spanergruppen.

Church, Angie og Luke oppdager at den myrdede kvinnen var modell i et online-sex-opplegg. Saken fører til flere kvalmende avsløringer, som Luke forsøker å gi Angie kreditt for. Og Angie begynner å føle at hun har fått nok av sin ektemann.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Train wreck"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: