Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2004 kl 20.25 Når storken svikter

Endelig foreldre!

Anders og Charlotte blir foreldre for andre gang, mens Winnie og Morten venter spent på å få et barn fra Sør-Afrika. Vi skal også møte paret Lotte og Mikael, som har bestemt seg for å adoptere og forbereder seg til sitt første møte med myndighetene.

I fjerde og nestsiste program av denne danske serien skal vi for første gang møte Winnie og Morten. De har blitt godkjent som adoptivforeldre, og er nå nummer én på listen for å få et barn fra Sør-Afrika. Endelig får de beskjed om at en liten jente venter på dem.

Henter datteren
Vi blir med på turen til Sør-Afrika for å hente vesle Johanna, mens de nybakte foreldrene forsøker å dempe utålmodigheten med safari og sightseeing. – Det er helt sprøtt, sier Winnie. – Man går inn på et kontor og får plutselig en baby i fanget og har blitt en mor.

Lang prosess
Mikael og Lotte har ikke kommet fullt så langt i adopsjonsprosessen. De har bestemt seg for å adoptere, og vi følger dem gjennom søkeprosessen. De må blant annet redegjøre for hvorfor de ønsker å bli adoptivforeldre. – Fordi vi gjerne vil ha et barn sammen, og det kan vi ikke av biologiske årsaker, forklarer Lotte, som har fått fjernet egglederne.

Etter at søknaden er ferdig, er det tid for legeattester, og ikke minst en samtale med myndighetene som kan bli avgjørende.

Plutselig gravid
I forrige del av serien oppdaget Charlotte at hun er gravid. En situasjon hun alltid har drømt om og hatt store forventninger til, men helt rosenrødt er det likevel ikke. Hun blir sykemeldt og opplever sterk kvalme. Graviditeten betyr også at prosessen med å adoptere en lillebror eller lillesøster til sønnen Simon blir utsatt.

Om serien
I denne danske dokumentarserien følger vi fem par som alle har vært gjennom mislykkede forsøk på å bli gravide, med blant annet kunstig befruktning, sex på kommando og soneterapi. Nå har de bestemt seg for å adoptere, og vi følger dem gjennom adopsjonsprosessen.

Innkjøpt dansk dokumentarserie i fem deler fra DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252