Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. februar 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

Jobb og fritid

Jan Johansen er en av Norges beste biljardspillere. Programleder Christine Koht lurer på hvorfor han begynte med denne hobbyen. (Foto: Dropout Productions)
Jan Johansen er en av Norges beste biljardspillere. Programleder Christine Koht lurer på hvorfor han begynte med denne hobbyen. (Foto: Dropout Productions)
Programleder Christine Koht fortsetter sin forskning om norske menn som heter Jan Johansen. Denne gangen undersøker hun hva Jan Johansen jobber med, og hva han liker å gjøre på fritiden.

Hvilke yrker har Norges Jan Johansen'er, hvordan valgte de jobben og hvordan trives de? Koht slenger seg med i lastebilen når Jan Johansen skal ut og kjøre kylling.

I Trondheim treffer hun en ung og ambisiøs Jan Johansen. I jobben som selvstendig regnskapsfører for flere store selskaper pendler han mellom Trondheim og Grenoble. Det er en svært hektisk hverdag.

Fritid
Nesten alle Norges Jan Johansen’er, hele 97%, har en eller annen form for hobby eller fritidssyssel. Og det kan være så mangt.

Christine Koht blir med en av dem når han dyrker sin hobby. Vår mann er nemlig en kløpper ved biljardbordet. Hvorfor begynte han å spille biljard?

Vi skal også ut på sjøen med Jan Johansen fra Ålesund. Jakt og fiske er den suverent mest populære hobbyen til Jan Johansen.

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 839 Jan Johansen'ene i Norge.

Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet. I løpet av åtte episoder snakker hun med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem.

For Koht er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen? Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,
Vises også i Nett-TV.