Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. september 2000 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene (ttv)


NRK1 onsdag 6. september kl 19.30
Forbrukerinspektørene

Vil sette spor etter seg
- Vi skal bli enda tøffere og sprelle, bite og sette merker! Det sier den nye prosjektlederen for \"Forbrukerinspektørene\", Tove Austad. - Våre inspektører skal avsløre, undersøke, teste og sette spor etter seg. Nytt i høst er et bøllekurs av typen \"dette behøver du ikke finne deg i\". Vi skal lære folk å ta igjen når de opplever dårlig service og forbrukerbehandling. Og det er det mange som gjør!

Norske forbrukere er for snille, mener forbrukerinspektørene, og nå vil de lære oss hvordan vi tar igjen. De skal lage bøllekurs der vi får vite hva vi har rett på, og hvem vi skal \"ta\" hvis vi er misfornøyde eller er blitt lurt.

Samme gjeng
Forbrukerinspektørene er fortsatt den samme gjengen: Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Ingunn Kyrkjebø, Jorunn Voll og Ole Hedemann. De er likeverdige reportere og jobber med hver sine saker. Sammen skal de sørge for at seerne får gode råd og ny innsikt i forbrukersaker. Og nå skal de altså bli tøffere. I hver sending legges det vekt på en toppsak som skal være tyngre, som skal avsløre makt og urettferdighet, som skal overraske og ikke være kjent fra før.

Lang fartstid
NRKs Faktaavdeling har arbeidet med forbrukerprogrammer i mange år. Hvem husker vel ikke 70-årenes \"Unnskyld at jeg spør\" med blant andre Frantz Saksvik og Kari Storækre, som krydret tv-hverdagen vår med håpløse historier om byråkrativeldet og den lille mann i gata som ikke fikk hjelp? Så kom \"Forbrukermagasinet\" på 80-tallet hvor Hilde Hummelvoll gjorde sin inntreden. Og 90-tallets forbrukerstoff var det Egil Teige og Renie K. Thorleifsson som sørget for i \"Refleks Forbruker\", samt Marie Sjo og Egil Teige med \"Forbrukerrefleks\" fra 1996.

NRK1 onsdag kl 19.30

Programledere: Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Ingunn Kyrkjebø, Jorunn Voll og Ole Hedemann
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/fbi/

NRK1 onsdag 6. september kl 19.30
Forbrukerinspektørene


Ole Hedemann, Ingunn Kyrkjebø, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset og Jorunn Voll biter fra seg som Forbrukerinspektørene. (NRK-foto: Ole Kaland)