Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. november 2009 kl 20.25 Kvitt eller dobbelt

Hamsunduellen

Nadia Hasnaoui med f.v: fagdommer i Hamsun, Nils Magne Knutsen, Heidi Gui og Sindre Tregereid. Foto: Ole Kaland, NRK
Nadia Hasnaoui med f.v: fagdommer i Hamsun, Nils Magne Knutsen, Heidi Gui og Sindre Tregereid. Foto: Ole Kaland, NRK
I kveld møtes en lærer og en skoleelev i et spennende tema, nemlig Knut Hamsuns liv og forfatterskap.

Programleder Nadia Hasnaoui har nok en gang alle svarene, mens kveldens kandidater må bevise at de også vet mest om det emnet de har valgt seg. I kveld skal disse to kandidatene møte til duell:

Heidi Gui (33) fra Holmestrand skal duellere mot Sindre Trengereid (17) fra Ålesund i emnet Knut Hamsun. Heidi er adjunkt ved Gjøklep ungdomsskole. Interessen for Hamsun ble vekket da hun første gang så "Pan" og falt for han som spilte rollen som Glahn. Hun har tatt grunnfag og mellomfag i norsk og skrevet oppgave om Hamsun.

Sindre er elev ved Spjelkavik videregående skole og bor i Langevåg. Sindre sier selv at han fikk interessen for Hamsun gjennom et "bombenedslag" av en bok, "Sult".

Om serien
"Kvitt eller dobbelt" er den eldste, men også den desidert mest populære kunnskapskonkurransen på TV. Programmet ble første gang sendt på NRK 26. August 1961, bare ett år etter at kanalen hadde startet med regulære sendinger.

I år er den yngste deltakeren 10 år og den eldste 77. Det blir også en god variasjon i temaene. De kunnskapsrike nordmennene skal opp i: "Star Wars", Queen, slanger, Nelson Mandela, Knut Hamsun, berg- og dalbaner, Charlie Chaplin, Liverpool FC, "Twilight", Madonna, 2. verdenskrig i Norge, Metallica, norsk jernbanehistorie, Vinter-OL, Volvo, "Asterix", norske kommunevåpen og Tour de France.

Det blir fem programmer før jul og fire programmer etter nyttår. Programleder er Nadia Hasnaoui. Hoveddommer er Merete Smith.

Egenprodusert underholdning
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Programleder: Nadia Hasnaoui
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900