Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. januar 2004 kl 21.05 Amatørene

Mørk komedie om vennskap og penger

Bent (Trond Høvik) og Miki (Bjørn Sundquist) i bil med Jan (Robert Skjærstad) bak rattet.
Bent (Trond Høvik) og Miki (Bjørn Sundquist) i bil med Jan (Robert Skjærstad) bak rattet.
Den norske filmen "Amatørene" er en historie om folk som ikke greier å ta beslutninger før det er for sent. Filmen er sentrert rundt Jan som driver et lite gatekjøkken, og Bent som er trommis i et band. Begge kjemper for å få orden på livet og kjærligheten.

Jan (Robert Skjærstad) er optimist og en livsløgner av verdensklasse, en Don Quijote bevæpnet med fiskepinner og kinakål. Jans store mål er å utvide geskjeften, men i løpet av kort tid står han i fare for å miste både gatekjøkkenet og kjæresten Helle (Andrine Sæther). Bent (Trond Høvik), kjærlighetshungrig og middelmådig trommis, har sittet bakerst på scenen skjult av cymbalene hele sitt liv. Han tviholder på sin posisjon i bandet og forholdet til Grete (Berit Boman).

Svensk rockesanger
Vi møter også rockestjernen Iver Mo (Philip Zandén), en svensk sanger som av uvisse grunner måtte dra til Norge for å bli kjent. Her har han til gjengjeld blitt en av de største etter å ha kjørt en vellykket blanding av Billy Idol og Bob Geldof, sex og veldedighet.

Når Iver en dag plutselig forsvinner, møtes Jans og Bents verdener. De fanges i en situasjon som er håpløs i utgangspunktet, og som ingen kan vite utfallet av.

Om filmen
"Amatørene" er Pål Sletaunes andre film etter den vellykkede "Budbringeren" fra 1997, og i "Amatørene" møter vi igjen noen av skuespillerne fra den første filmen, blant andre Robert Skjærstad og Andrine Sæther.

Norsk spillefilm fra 2001
Regi: Pål Sletaune
I rollene: Robert Skjærstad, Andrine Sæther, Philip Zandén, Trond Høvik, Berit Boman, Per Schaaning, Bjørn Sundquist, Eli Anne Linnestad, Jorunn Kjellsby
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83