Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. mai 2012 kl 21.30 Borgen

Skitne triks i politikken


Kasper overbeviser statsminister Birgitte Nyborg om at ufine metoder kan hjelpe til å få flertall for et forlik.

Birgitte Nyborgs regjering skal forhandle miljødelen av den store reformen "Felles Fremtid". Birgitte ønsker et bredt forlik, men står i en situasjon hvor partene ikke når en løsning. Kasper har en løsning, men dette kan ende med konsekvenser for regjeringen.

Katrine får et uventet jobbtilbud som setter hennes personlige holdninger på prøve. Hjemme hos Birgitte blir barna tydelig preget av hennes arbeidspress. Spesielt Laura lider av hennes fravær.

Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900