Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. august 2005 kl 20.55 Monty Pythons flygende sirkus

Sirkus utenom det vanlige

Monty Python’s Flying Circus er tilbake med John Cleese (bildet) og de andre medlemmene av den amerikansk-engelske gruppen. (Foto: BBC)
Monty Python’s Flying Circus er tilbake med John Cleese (bildet) og de andre medlemmene av den amerikansk-engelske gruppen. (Foto: BBC)
Etter en lang sommerferie er Monty Python i kveld endelig tilbake på skjermen. Så gjør klar for en halvtime med hemningsløse sketsjer og merkelige sanger i denne britiske kultserien.

Monty Python er blant tidenes mest innflytelsesrike komediegrupper. De var nyskapende både i form, innhold og tematikk. De blandet animasjoner med skuespill, sketsjer, sang og dans – ofte med oppsiktsvekkende kostymer.

Temaene hadde voldsom spennvidde, med alt fra "Department of Silly Walks", via diverse harselaser over matretten spam til fotballkamp mellom tyske og greske filosofer. Monty Python opplevde dessuten å få langfilmen "Profeten Brians liv og historie" forbudt i Norge, etter anklager om blasfemi.

Første fellesprosjekt
Det hele begynte imidlertid med tv-serien "Monty Pythons flygende sirkus", som ble produsert fra 1969-1974. Dette var det første samarbeidet mellom de fem engelskmennene John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin og Terry Jones, samt amerikaneren Terry Gilliam. Siden ble det flere filmer sammen og i andre prosjekter, og til dels blomstrende karrierer. Graham Chapman døde av kreft i 1989, en dag før Monty Pythons 20-årsjubileum.

Det er fortsettelsen av sesong 2 som vises utover høsten..

Innkjøpt engelsk humorserie
Originaltittel: Monty Python's Flying Circus (sesong 2)
Produsert av: BBC
I de viktigste rollene: John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones, Graham Chapman og Michael Palin
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Hjemmeside