Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 7. mars 2010 kl 23.30 Inspektør Lynley

Havers og Barlow

Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) får i oppdrag å løse en mordsak sammen med en venninne fra politiskolen. (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) får i oppdrag å løse en mordsak sammen med en venninne fra politiskolen. (Foto: BBC Worldwide)
Scotland Yard-etterforskeren Barbara Havers befinner seg på jobben uten sin partner, inspektør Lynley. Han nyter hvetebrødsdagene i Peru med sin utkårede. Men Haves får klarsignal om å samarbeide med en kullkamerat fra politiskolen, etterforskeren Emily Barlow. Saken de må løse er et mord i badebyen Balford-le-Nez.

Haytham Querashi er funnet død på en klippehylle ved badebyen Balford-le-New i Essex. Straks etterforskerne kommer fram, blir de utsatt for den islamistiske aktivisten Muneer Maliks kritiske bemerkninger. De får høre at de er fordomsfulle og rasistiske i sin yrkesutøvelse.

Forloveden upåvirket
Fra første stund synes Havers det er underlig at den dødes forlovede, Shala, er så upåvirket av hans død. Shala ser ut til å være fullstendig dominert av svigerinnen Yumna.

I tillegg viser det seg at Havers nabo i London, Azhar, er i familie med den døde. Han er brakt inn for å gi juridisk bistand til familien Querashi i deres kampanje mot politiets arbeidsmåte.

Hellig overbevist
Havers merker at etterforskningen går i stå. Barlow er hellig overbevist om at islamisten Muneer Malik er den skyldige, og legger ned veto mot enhver annen mulighet eller initiativ til å utvide etterforskningen.

Da er det inspektør Lynley returner fra hvetebrødsdagene i Peru. Først oppfatter han det slik at Havers har hisset opp Barlow. Men etter hvert som han tar over saken, innser han at det er Barlows gamle, påståelige jeg som er begynt å gjøre seg gjeldende…

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Filmen er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2003)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 2
Kveldens episode: Deception on His Mind
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
KOntaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no