Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. juli 2005 kl 23.25 Inspektør Morse

Dobbeltdrap ryster landsby

Morse og Lewis må etterforske et dobbeltdrap i en landsby. (Foto: Carlton International)
Morse og Lewis må etterforske et dobbeltdrap i en landsby. (Foto: Carlton International)
En ellers fredelig landsby i nærheten av Oxford vekkes brutalt fra dvalen. Først skjer det et mord i 17 Bloxham Drive. Nøyaktig ett døgn senere lyder det skudd fra nabohuset. Undersøkelsene viser at drapsvåpenet er det samme.

Morse og hans faste assistent Lewis får ansvaret for etterforskningen. Det er naturlig å begynne med å se nærmere på om det er en forbindelse mellom de to naboene. Hva er motivet for å rydde to naboer av veien i en så liten og fredelig landsby?

Rivaler
Det første offeret var en ung kvinne, mens det andre var en pågående journalist. Hva har de til felles? Etterforskningen avslører at de begge hadde forbindelser til kampen om en lederjobb ved den prestisjefylte utdannelsesinstitusjonen Lonsdale. Sir Clixby Bream skal gå av som leder, og de to professorene Denis Cornford og Julian Storrs kjemper en innbitt kamp om å overta. I bakgrunnen prøver deres ektefeller å bidra. Kan drapene knyttes til rivaliseringen mellom Cornford og Stors?

Om serien
Programmene med inspektør Morse har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne. Morses (man får aldri vite fornavnet hans) små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide. Historiene er basert på Colin Dexters romaner.

Programmet er sendt tidligere

Innkjøpt kriminalserie (1995)
Originaltittel: Inspector Morse
Kveldens episode: Death Is Now My Neighbour
Produsert av: Carlton International
I de viktigste rollene: John Thaw (inspektør Morse), Kevin Whately (sersjant Lewis), Richard Briers (Sir Clixby Bream), John Shrapnel (Dr Julian Storrs), Maggie Steed (Angela Storrs), Roger Allam (Denis Cornford), Holley Chant (Shelley Cornford), Judy Loe (Adele Cecil).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)