Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mars 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)


NRK1 tirsdag 23. mars kl 23.15
En vakker dag... (12)

Lillys kamp for stemmeretten

Som fargede borgere flest støter Lilly på store problemer når hun vil benytte seg av sin rett til å stemme ved valget. De ansatte ved stemmeregistreringskontoret legger alle slags hindre i veien for henne.
Men Lilly er stolt og sta, og hun nekter å la seg ydmyke av hvite rasister. Hun studerer hardt for å bestå kvalifiseringsprøven som vil gi henne rett til å stemme ved neste valg. Men nye vanskeligheter venter...
Advokat Forrest Bedford ser endelig slutten på den kontroversielle drapssaken som han har ført i retten. Uansett hvilket utfall saken får, har han ødelagt sine muligheter til å bli valgt som statsadvokat, mener både hans motstandere og støttespillere.
Sikkert er det i hvert fall at saken har gått ut over hans oppfølging av barna. Det går for alvor opp for ham da han får vite at hans 13 år gamle datter Francie er ute på ville veier.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Det går opp for Forrest at han har forsømt barna den siste tiden.

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51