Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. desember 2000 kl 19.30 Med vilje til å vinne!

Med vilje til å vinne! (t)


NRK1 mandag 18. desember kl 19.30
Med vilje til å vinne

Høydepunkter fra Paralympics Sydney 2000

Paralympics som gikk av stabelen etter Sydney-OL ble en stor suksess for de norske utøverne som leverte sine beste resultater noensinne i de sommerlige øvelser i Paralympics. Til sammen ble det 15 medaljer, derav to av gull.

I anledning den gode innsatsen har reporterne Odd Borgestrand og Berit Rekaa fra TV-Sporten valgt ut høydepunktene fra de funksjonshemmedes OL - Paralympics Sydney 2000. NRK hadde flere sendinger fra Paralympics, som i likhet med OL gikk over to uker, og det er herfra Borgestrand og Rekaa har plukket ut det vi får se i kveld.

- Årets arrangement er de beste paralympiske leker noensinne for norske utøvere, og da er det alltid moro å kunne vise de beste prestasjonene om igjen, sier Odd Borgestrand.

Svømmerne Noel Pedersen fra Tromsø og Rune Ulvang fra Kirkenes svømte inn til hver sin gullmedalje og ble dermed de to store norske navnene i Sydney. Vi skal heller ikke glemme syklisten Cathrine Nøttingnes fra Bergen som sammen med sin pilot Marianne Bruun reiste hjem med to sølv og en bronse.


Utviklingen innen toppidretten for funksjonshemmede har forbedret seg enormt de siste årene. Aldri før er det oppnådd lignende resultater, og ikke noen gang tidligere har interessen for Paralympics vært større. Timesvis med direkte sendinger på australsk tv, og over 1,2 millioner solgte billetter til de forskjellige arenaene! Med 3000 deltakere fra 125 land ble årets Paralympics i Australia det største arrangementet noensinne innen genren.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert sending fra NRK TV-Sporten
Programansvarlig: Odd Brogestrand og Berit Rekaa.
Pressekontakt. Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Tre meget fornøyde utøvere i Sydney: Noel Pedersen, med gull og bronse, Rune Ulvang med gull og Cathrine Nøttingnes med 1 sølv og 2 bronse. (Foto. NRK)