Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. desember 2003 kl 20.35 Presidenten

Justeringer, store og små

Pressesekretær C.J. Cregg (Allison Janney) i
Pressesekretær C.J. Cregg (Allison Janney) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Assisterende kommunikasjonsdirektør Sam Seaborn vil stille til valg på Kongressen, men hans sjef Toby Ziegler lar seg ikke overbevise av Sams kampanje-opplegg. Og en reporter hisser seg kraftig opp overfor presidentens pressesekretær, C.J. Clegg.

Etter framgangen for demokratene i et typisk konservativt valgdistrikt i California, er Sam tegnet på som partiets mann til valget på den neste Kongressen. Nå vil han komme i gang med kampanjen og tenker å hyre den dyktige taleskribenten Will Bayley. Bøygen er kommunikasjonsdirektør Toby som i første omgang vender tommelen ned.

I presserommet
I presidentens presserom er det alltid rift mellom journalistene om å ha den beste plassen. Igjen oppstår en tvist mellom pressesekretær C.J. Cregg og en reporter som hisser seg opp da han blir omplassert i forhold til talerstolen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros' nettsider