Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. september 2012 kl 22.30 Migrapolis: Min helt

Dramatiske hendeler - nye vennskap


Dramatiske hendelser kan skape nytt vennskap. Det kan også tilfeldigheter.

Da kaptein Leif Hersem plukket opp flyktningene Thao Ngoc Le og Duc Ngoc Nguyen fra havet, ga ham dem livet i gave. Skjebnen brakte dem sammen der i Sør-Kinahavet på begynnelsen av 90-tallet. I Migrapolis samles de tre til et følelsesladet møte – 21 år etter at de så hverandre for første gang under dramatiske omstendigheter.

Monica Almås møtte sin redningsmann en vinterdag for 3 år siden etter en front mot front kollisjon ved Tusenfryd. Han tok hånd om henne da hun trengte det som mest. I bloggen sin har Monica uttrykt et sterk ønske om å møte den fremmede som hjalp henne.

Jawed Walizada var fortvilt da han mistet siste bussen tilbake til asylmottaket etter et besøk på biblioteket i Lillehammer. Tilfeldigvis befant Fredrik Klæbu seg i området da han så den unge mannen og oppfattet at noe var galt. Det endte med at Klæbu tilbød Walizada skyss til mottaket. De to mennene ble etter hvert gode venner. Et vennskap som kom uventet på dem begge. Walisada har nå flyttet til Trondheim. Og for Fredrik Klæbu er livet totalt endret – han har nemlig åpnet huset sitt for flere asylsøkere etter møtet med Jawed Walizada.
Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis