Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. januar 2006 kl 21.30 Sejer - Svarte sekunder

Svart fortvilelse

Jacob Skarre (Christian Skolmen) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) står uten spor. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Jacob Skarre (Christian Skolmen) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) står uten spor. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Vesle Ida er borte. Politiet, familie og naboer går manngard for å lete etter henne uten resultat. Konrad Sejer og Jacob Skarre står uten ledetråder i denne vanskelige saken.

Samme kveld som Ida forsvant, kom fetteren hennes, Tomme, hjem veldig sent og hadde bulket bilen. Han oppfører seg veldig rart, er preget av det som har skjedd og er mye sammen med Willy – en kar som har vært innblandet i biltyverier og driver med narkotika.

Merkelig oppførsel
Den mentalt tilbakestående Emil Johannes oppfører seg så rart at moren hans blir alvorlig redd for hva det er som har skjedd. Han vil ikke slippe henne inn når hun banker på, og da hun endelig kommer seg inn i huset hans, lukter det forferdelig der.

Om serien
"Sejer – svarte sekunder" er den fjerde krimserien basert på en bok av Karin Fossum. Eva Isaksen har på ny regien, og også denne gangen er handlingen lagt til et lite og idyllisk sted hvor man ikke tror det kan skje grusomme ting.

Helga Joner nøler ikke med å la sin datter sykle alene til kiosken. Hun skal bare kjøpe tyggegummi og favorittbladene sine. Så blir klokken seks, og Ida har ikke kommet tilbake. Moren aner at noe må være galt.

Karin Fossums store styrke er å skildre vanlige menneskers psyke med en dyp innsikt og stor medfølelse. Bjørn Sundquist har gitt Fossums etterforsker et troverdig ansikt og har en trofast og god partner i Christian Skolmens Jacob Skarre.

Sundquist vant en Amandapris i 2000 for rollen som Sejer i "Se deg ikke tilbake". Samme år ble regissør Eva Isaksen belønnet med en Amanda for beste dramaserie.

Serien er på tre episoder og vil bli etterfulgt av repriser av de tidligere seriene i kronologisk rekkefølge.


Egenprodusert dramaserie
NRK Drama
Regi: Eva Isaksen
Manus: Charlotte Lesche
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
I rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Ruth (Hildegunn Riise); Helga Joner (Pia Jacobsen), Emil (Bjarte Hjelmeland), Elsa, Emils mor, (Anne Marit Jacobsen), Ida (Vera Rudi), Tomme (Pål Sverre Valheim Hagen), Anders (Johannes Joner), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 365