Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 19. januar 2009 kl 23.45 House

Forbannelse og fedre

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) inviterer dr. Chases far inn i legeteamet, til sønnens fortvilelse. (Foto: NBC Universal)
Dr. Gregory House (Hugh Laurie) inviterer dr. Chases far inn i legeteamet, til sønnens fortvilelse. (Foto: NBC Universal)
Etter lek med spiritisme tror en 12 år gammel gutt at det er en forbannelse som gjør ham syk. Samtidig må dr. Chase forholde seg til faren, som også er lege. Dr. House inviterer ham nemlig med på diagnostiseringen.

Dr. Chase sin far er en vel ansett lege i Australia, og nå gjester han sykehuset der dr. House og resten av legeteamet jobber. De to har ikke hatt kontakt på lenge, og derfor setter ikke Chase pris på å plutselig skulle jobbe tett med faren.

Samtidig som det altså er gnisninger blant legene, sliter de med å finne ut hva som feiler den unge pasienten. Symptomene minner om lungebetennelse, men gutten er også plaget av et uforklarlig utslett. Faren hans er en av sykehusets største bidragsytere økonomisk, og han legger press på legene for å få en snarlig diagnose.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittelpå kveldens episode: Cursed
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Hans T. Wiig
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
LENKER
  • Les mer