Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. juni 1999 kl 23.15 Kvinnen i hvitt

Kvinnen i hvitt (t)


NRK1 fredag 11. juni kl 23.15
Kvinnen i hvitt (2:12)

Gammel kjærlighet ruster ikke

Margaux Dampierre er en kvinnelig smertekirurg, 32 år, alenemor for sin 10 år gamle sønn, Eric. Hun er generøs og elsket av kolleger. På en konferanse møter hun en tidligere kjæreste dr. Daniel Roux, som tilbyr henne en viktig og ansvarlig jobb på en ny klinikk hjemme i Chatenay, Burgund.
Men der på hjemstedet er det et par grånende herrer som gjør livet vanskelig for anmbisiøse Margaux. For det første har hun problemer med sin far. Han kastet henne nemlig ut av hjemmet da hun som ganske ung ble gravid. Siden den gangen har de ikke vært på talefot. Men da Eric sjarmerer morfaren, synes det som om forholdet mellom far og datter kanskje kan komme på et bedre spor.
Den andre mannen, Maxime de Montpensy, er en pensjonert berømt kirurg. Han vil ha den nye klinikken, La Chartreuse, stengt slik at hans egen medisinske institusjon kan bli enerådende i regionen. Han skyr intet middel for å diskreditere Margaux.
Dessuten er han oppmerksom på at Daniel Roux og Margaux hadde et kjærlighetsforhold for noen år siden, og kanskje er det noe mellom disse to fremdeles, undrer den barske Maxime, som for øvrig er svigerfar til Daniel. Faren til Margauxs sønn Eric, bor også i Ch?tenay. Han vet ikke om gutten sin.

Sandrine Bonnaire
Serien, hvis originaltittel er \"Une femme en blanc\", har Sandrine Bonnaire i hovedrollen som Margaux. Franske Sandrine Bonnaire er født i 1967 i Gannat, Frankrike og vokste opp i en familie med ni søsken. Hun møtte William Hurt i 1991 og fikk datteren Jeanne med ham. I dag bor hun i Paris og er en kjent, fransk skuespillerinne.

Gammel kjærlighet
Margaux Dampierre er en dyktig smertelege og har fått ansvaret for en legekonferanse med smerte som tema. Her dukker Daniel Roux opp, en av hennes gamlekjærester og en hun har blandede følelser overfor.
Men Daniel tilbyr Margaux partnerskap på klinikken i hennes hjemby Ch?tenay i Burgund. Margaux synes det er vanskelig å si nei til en slik sjanse til tross for at dette innebærer et møte med fortiden. For ti år siden kastet hennes far henne ut av barndomshjemmet da hun var gravid. Siden har de ikke snakket sammen.
bestemmer seg likevel for å gripe muligheten og det fremtiden nå vil bringe.

NRK1 fredag kl. 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Sandrine Bonnaire spiller rollen som legen Margaux i serien \"Kvinnen i hvitt\".

Fransk dramaserie i tolv deler
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I hovedrollene: Sandrine Bonnaire, Christian Brendel, Jean-Claude Adelin, Jerome Hardelay, Laure Killing, Francois Perrot, Victor Garrivier, Daniel Rialet
France Television distribution