Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. august 2005 kl 10.00 Landsskytterstevnet 2005 - Lesja: Veien til Kongelaget

Blinkskudd og bomskudd

Kjell Kristian Rike er NRKs ubestridte skyteekspert. Sammen med Tord Berthinussen, Ola Lunde og Jan Martin Bjerring geleider han seerne gjennom fire dager med sendinger fra Landsskytterstevnet 2005 på Lesja. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kjell Kristian Rike er NRKs ubestridte skyteekspert. Sammen med Tord Berthinussen, Ola Lunde og Jan Martin Bjerring geleider han seerne gjennom fire dager med sendinger fra Landsskytterstevnet 2005 på Lesja. (Foto: Ole Kaland, NRK)
29. juli til 6. august arrangeres Landsskytterstevnet på Lesja. Skyttere fra hele landet møtes for å treffe blink - og gamle og nye venner. NRK sender fra konkurransene de fire siste dagene.

Landsskytterstevnet er det årlige høydepunktet for skyteglade kvinner og menn. Hele 5739 skyttere fra hele landet er påmeldt. Arrangementet består av både konkurranser og sosiale aktiviteter, og det avsluttes med kåring av skytterkonge og skytterdronning. Arenaen på Vidflåten i Lesja er kraftig oppgradert den siste tiden, og det er all grunn til å forvente en god del blinkskudd.

Tøff kvalifisering
For å være med i kampen om de gjeveste titlene må kvinner og menn kvalifisere seg for henholdsvis prinsesselaget og kongelaget, som skal i ilden på stevnets siste dag. Skytterne må beholde konsentrasjonen og gjøre sitt aller beste om de skal ha håp om å kvalifisere seg. Kvalifiseringskonkurransen er på onsdag.

Stafett
Torsdag er det klart for skyttersportesn variant av stafett, samlagsskyting. Her konkurrerer man altså lagvis, og man kan ikke bare stole på egne ferdigheter.

Texas
Landsskytterstevnet foregår riktignok på Lesja, men på fredag håper arrangørene at folk skal få følelsen av at de er i Texas. Da er det nemlig show, med hurtigskyting og diverse imponerende oppvisninger.

Finale
Lørdag skal det hele avgjøres. En skytterkonge og en skytterprinsesse kåres. Hvem er mest treffsikker og vil stå igjen som vinnere når kruttrøyken har lagt seg?

Innholdet i sendingene fra Landsskytterstevnet:
NRK1 onsdag 3. august:
Kvalifisering til prinsesselaget og kongelaget
NRK1 torsdag 4. august:
Samlagsskyting
NRK1 fredag 5. august:
Texas på Landsskytterstevnet. Oppvisning
NRK1 lørdag 6. august:
Kåring av skytterkonge og skytterprinsesse

Egenprodusert direktesending fra NRK Sport (2005)
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike, Tord Berthinussen, Ola Lunde og Jan Martin Bjerring.
Sportssjef: Øyvind Lund 23 04 95 57
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)