Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. mars 2010 kl 22.30 Oppdrag Antarktis

Ispatruljen

I denne firedelte dokumentarserien blir vi med på en fantasisk reise til Antarktis ombord på HMS Endurance. (Foto: Spiderlight Films Ltd og Passion)
I denne firedelte dokumentarserien blir vi med på en fantasisk reise til Antarktis ombord på HMS Endurance. (Foto: Spiderlight Films Ltd og Passion)
I denne firedelte dokumentarserien blir vi med på en fantasisk reise til Antarktis ombord på HMS Endurance, ispatruljeskipet til den britiske marinen. I iskalde omgivelser bryter skipet seg gjennom det frosne landskapet mens mannskapet møter på utfordringer av ulike kaliber.

Skipet som ble bygd spesielt for å klare og bryte seg gjennom tykk is, drar på en firemåneders reise med en besetning på 140 personer. Vi ser hvordan de kjemper seg gjennom noen av verdens hardeste omgivelser, i en kamp for å redde både seg selv og skipet.

Første episode
Bob Tarrant har vært kaptein på HMS Endurance i to år, og er nå klar for å overgi skipet til en ny kaptein. Men før han går av Endurance, vil han sørge for at skipet er i god stand før avreise til Antarktis. Alt ser ut til å være i skjønneste orden, helt til en stor lekkasje blir oppdaget i maskinrommet.

Andre episode
Endurance har ankommet Antarktis, nærmere bestemt Greenwhich Island, men på grunn av dårlig forberedelser på havnen får ikke det store skipet legge til. Mens deler av besetningen går av i havn med sjøoppmålingsfartøy, drifter Endurance på dypere sjø. Det store skipet er åtte timer fra land når de får beskjed om at en storm truer båtene og besetningen deres som er igjen på Greenwich Island.

Tredje episode
Skipet er på Falklandsøyene og gjør seg klare for avreise til Sør-Georgia. På denne turen skal de ha med over tretti sivile passasjerer, alt fra forskere til skoleelevere som skal være med på ferden til Sør-Georgia og tilbake. Underveis oppstår det store problemer, når det begynner å lekke vann inn i maskinrommet.

Fjerde episode
I siste episode av "Oppdrag Antarktis" nærmer det seg jul, og skipet setter kurs mot Chile hvor høytiden skal feires. Denne reisen viser seg å bli svært dramatisk, og mannskapet møter sin tøffeste utfordring hittil.


Britisk dokumentar 2009
Original Tittel: Ice Patrol
Produsert av Spiderlight Films Ltd og Passion
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900