Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 2004 kl 19.55 Forandring fryder - i hagen

En gammel hage i Homansbyen

Hilde Hummelvoll i full sving i hagen i Homansbyen (Foto: RubiconTV)
Hilde Hummelvoll i full sving i hagen i Homansbyen (Foto: RubiconTV)
Hilde Hummelvoll og gode hjelpere har denne gang lagt turen til en hage i Gustavsgate i Homansbyen. Det er en litt overgrodd og rufsete gammel hage som blir ført tilbake til sin opprinnelige form, ved hjelp av fontene og tidsriktige planter. Ektemannen lurer kona med på tur, og gode venner hjelper til i hagen.

Hilde Hummelvoll har også med seg ekspertise. Hagedesigneren Yvonne Dengin er sjefen med det store overblikket, og den drevne anleggsgartneren Sigmund Lunde har både stor kompetanse og små anleggsmaskiner. Han har også mange assistenter til å hjelpe seg i felten.

Om serien
Hilde Hummelvoll besøker én familie i hvert program, og en person i husholdet lures unna for to dager. Forandring fryder-teamet rykker inn i hagen, og de har nøyaktig to dager på seg til å gjøre store forandringer – og forbedringer.

Tidsaspektet er kritisk for hagearbeiderne. De har dårlig tid, og det er alltid tilløp til panikk to timer før den intetanende er ventet hjem. Hele teamet gjemmer seg, og den lykkelige hageeier får regelrett hakeslepp når han eller hun ser utover sin nye, vakre hage. Så spretter både champagnekorker og deltakere fram.

Britisk suksess
Programserien er basert på BBCs "Ground Force", et underholdningsprogram om hage som har vært en knallsuksess i England i en årrekke. Samtidig som fagteamet både gir inspirasjon og nyttige tips om hvordan du kan forbedre hagen din, har programmet et stort overraskelsesmoment som er morsomt på tv.

Underholdningsprogram produsert av Rubicon TV og NRK
Programleder Hilde Hummelvoll
Kontaktperson Guri Heftye (guri.heftye@rubicontv.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83