Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 14. november 2008 kl 20.45 Seks fot under

Begraver fortiden

Nate begraver fortiden. Foto: Warner Bros.
Nate begraver fortiden. Foto: Warner Bros.
Lisas familie skal ha en minnestund i staten Idaho. Nate vegrer seg for å dra, men Brenda oppmuntrer ham. Ruth kommer endelig hjem. Det blir et følelsesladet møte med George som lover å være mer åpen overfor henne.

Nate har ombestemt seg når det gjelder minnestunden med Kimmelfamilien. Han vil ikke dra, men Brenda sier han bør reise for Mayas skyld. Hun tilbyr seg til og med å bli med for å vise sin støtte. Nate gir seg, og Brenda blir igjen på hotellrommet mens Nate og Maya drar for å møte Lisas familie og delta i minnestunden.

Turen viser seg å bli langt hyggeligere enn Nate fryktet, og han og Brenda kommer hverandre mye nærmere. Et pinlig øyeblikk oppstår da Lisas søster tilfeldigvis dukker opp på kafeen der Brenda, Nate og Maya koser seg som en liten lykkelig familie…

Familieforviklinger
Ruth og George blir venner igjen, og George lover til og med at han skal prøve å få et bedre forhold til sønnen.

Keith og David er invitert i partnerskapsinngåelse til en av Davids korvenner. Der møter de et par som nylig har adoptert et barn, og de blir sjokkert da de hører at byrået ikke jobber med homofile par. David blir så opprørt av det han får høre, at han senere angriper en helt fremmed mann på en sushi-restaurant!

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: The Black Forest
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53