Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 2010 kl 17.30 Under open himmel til Santiago de Compostela

Fra Bergen til Santiago


Solvor Sylte og Constance Eeg er to av fem vestlendinger som vil gå pilegrimsruten til Santiago de Compostela. I "Åpen Himmel" får du bli med på den helt spesielle turen.

Solvor er opptatt av det alternative og overnaturlige, og håper å komme nærmere dette i løpet av turen. Constance vil ha et nytt fokus i livet sitt. Andre vil teste seg selv og sine vennskap i løpet av den lange marsjen.

Populær
Pilegrimsvandringen i Spania har blitt en av de største turistattraksjonene i dagens Europa. Hvert år vandrer titusener til den hellige byen Santiago de Compostela. Det som i utgangspunktet var en katolsk, åndelig reise, er i dag en tur mange nordmenn tar med helt forskjellige motiv og målsettinger. - En etterlengtet pause fra en hektisk hverdag, sier Solvor. Sammen med Constance har hun valgt den lengste ruten, og skal tilbakelegge 780 kilometer til fots, før hun er framme.

Vennegjeng
Solvor og Constance har også med seg sine kameratene Cato, Truls og Thomas på den spesielle vandringen i Spania.

Truls Dahle og Thomas Svendsen er brødre, og Truls forteller at et av målene med pilegrimsreisen er å prøve ut søskenforholdet. Thomas er lam etter en ulykke, og er også interessert i å teste seg sjøl.

Cato Johannessen er til daglig miljøarbeider, i tillegg til at han driver både som fjellklatrer og linekunstner. Bergenseren ønsker at turen kan føre til at han blir mindre selvopptatt. - Jeg vil rett og slett bli et bedre menneske, sier han.

Jakobsveien
I dette programmet blir vi med de fem vestlendingene til byen Portomarin, i den vakre Galiciaregionen. På veien hit, blir reisefølget ytterligere oppmerksom på historien bak den spesielle pilegrimsruten, og først og fremst historien om Jakob. Apostelen skal lenge etter sin død ha blitt begravet nettopp i Santiago de Compostela, og en helt spesiell historie om ham har ført til at pilegrimene i dag bærer kamskjell både rundt halsen og på sekken.

Programmet er det første i en serie på tre, hvor Solvor, Constance, Cato, Truls og Thomas beveger seg stadig nærmere det hellige målet.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no