Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. juni 2009 kl 21.30 In Treatment

Farlige følelser hos psykologen

Gabriel Byrne spiller psykoterapeuten Paul Weston (foto: HBO Enterprises)
Gabriel Byrne spiller psykoterapeuten Paul Weston (foto: HBO Enterprises)
I den amerikanske dramaserien In Treatment står terapi i fokus. Serien finner sted hos psykoanalytiker Paul Weston, og vi følger en pasient om dagen fra mandag til torsdag. På fredager er det pyskologen selv som går til egen terapeut

Selskapet som serverte oss Sopranos, kommer nå med en ny følelsesmettet serie; In Treatment. Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 X 9 uker, - som fluer på veggen, hos doktor Paul Weston. En omsorgsfull og skarp psykoanalytiker, men som selv lever i et elendig ekteskap.

Mottakelsen serien fikk i den amerikanske pressen var overveldende: - Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

På med kyskhetsbelte
Hver mandag må Dr. Paul ta på seg et "kyskhetsbelte" for å beskytte seg mot den vakre og utfordrende Laura, en pasient som forelsker seg i ham, - pluss nesten alle menn hun treffer.

På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap.

Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med turn og har et alt for nært forhold til den mannlige treneren sin.

På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt.

Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin gamle mentor Gina. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Første episode
Laura er en ung og vakker anestesilege som har gått i terapi hos Paul Weston i ett år. Laura er midt oppe i en krise med kjæresten sin; skal hun gifte seg eller bryte ut av forholdet? Etter at hun har fortalt om sin utsvevende kveld på en bar kvelden i forveien, etterfulgt av en våkenatt på trappen utenfor Pauls kontor, slipper hun bomben; hun er forelsket i ham! Selv etter at Paul forsikrer henne om at han ikke er tilgjengelig, insisterer Laura på at hun kan få han.

Episoden sendes i reprise tirsdag 30.6. kl. 17.15 på NRK2.

Amerikansk dramaserie (2008)
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne og Melissa George
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900