Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. mai 2003 kl 21.00 Niern: Hell og lykke

Den ene er blind, den andre lam

Den ene er blind, den andre er delvis lam. Sammen skal de igjennom litt av hvert. Det er all grunn til å ønske dem hell og lykke.
Den ene er blind, den andre er delvis lam. Sammen skal de igjennom litt av hvert. Det er all grunn til å ønske dem hell og lykke.
Bernard er lei av livet i rullestol i sin alminnelighet og jobben på en tannprotesefabrikk i særdeleshet. En dag ser han på tv den hjerteskjærende historien om fotballstjernen "Olee" Olenzniak som er blitt blind etter en ulykke.

Fotballstjernen har mistet synet etter en stygg takling, og nå har han slått seg på flaska. For Bernard (Gregory Hines) er den bomsterke "Olee" (Vincent D’Onofrio) selve personifiseringen av den fysiske styrken han mangler selv for å oppfylle sitt livs drøm: White Water-racet på Rogue River i Oregon. Og med "Olee" som partner kan deltakelse i raftingracet bli en realitet.

Det ender med at de sammen drar over det amerikanske landskapet, og det mangler ikke på opplevelser underveis. Men om de vinner racet gjenstår å se.

Godt mottatt
De fleste vil huske Vincent D’Onofrio fra hans morsomme rolle i "Men in Black, mens Gregory Hines har medvirket i så forskjellige filmer som "Hvite netter", "Åndenød" og "En svart dag i Harlem".

Filmen "Hell og lykke" ble godt mottatt i USA. Ifølge New York Times er den "fylt til randen av hemningsløs humor, den er forfriskende usentimental og likevel følelsesmessig tilfredsstillende – uten å være forutsigelig!"

Amerikansk komedie fra 1997
Originaltittel: "Good Luck"
I rollene: Gregory Hines, Vincent D’Onofrio, Max Gail
Regi: Richard LaBrie
PressekontaktInger Larsen , tlf: 23 04 74 83