Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. juni 2002 kl 20.00 Friidrett: Golden League: Bislett Games

NRK følger Golden League

Karen Marie Ellefsen kommenterer fra Bislett Games og de resterende stevnene i årets Golden League. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Karen Marie Ellefsen kommenterer fra Bislett Games og de resterende stevnene i årets Golden League. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Karen Marie Ellefsen og Lars Lystad er på plass på Bislett i kveld når prestisjetunge Golden League starter med Bislett Games. De to kommentatorene skal følge sommerens friidrettsstevner i Europa fra til sammen sju steder.

Fire verdensstjerner er allerede klare for Bislett Games, som gjennom tiden har opparbeidet seg et meget godt rykte som friidrettsarrangør. Banen regnes for svært god, og det har opp gjennom årene blitt satt mange verdensrekorder der.

Maurice Green, tidenes raskeste løper med verdensrekorden 9.79 på 100 meter, har meldt sin ankomst til Oslo i slutten av juni.

Det samme har Marion Jones, regnet som verdens beste kvinnelige sprinter med tidene 10.65 på 100 meter, 21.61 på 200 meter, 49.59 på 400 meter og 7.31 meter i lengde. Hun har flere OL- og VM-gull, senest fra VM i Edmonton sist sommer.

Spenstige Jonathan Edwards fra Storbritannia kommer også. Han har verdensrekorden i tresteg med 18.29 meter. I tillegg har han ett OL- og to VM-gull i favorittøvelsen.

Det blir også en mann representert i sjangeren mellomdistansen. Marokkanske Hicham El Guerrouj har verdenrekorden på 1500 meter med 3.26.00, og en engelsk mil med 3.43.13. Han har også tre VM-gull og ett OL-sølv.

Gullbarrer
Det er nok disse fire som blir hovedattraksjonene under årets Bislett Games, men i og med at stevnet også i år fikk Golden League-status, kan vi vente oss mye flott friidrett i løpet av kvelden. De fleste øvelsene som gjelder i årets Golden League, er løpsøvelser som 100, 1500 og 5000 meter, men i tillegg er spyd og tresteg med i konkurransen.

Golden League handler om å vinne flest mulig av sine øvelser i de totalt sju stevnene som er med i serien. Premien er gullbarrer av meget høy verdi.

NRK på plass
NRK1 er på plass gjennom sommeren for å følge kampen om hvem som går seirende ut med gullbarrene. Etter Oslo står Paris for tur 5. juli, Roma overtar 12. juli, Monaco 19. juli, Zürich 16. august, Brüssel 30. august og så avsluttes Golden League i Berlin 9. september.

I år er det verken VM eller OL, kun EM i august. Det betyr at det for friidrettsstjernene utenom Europa vil være Golden League som gjelder, og forhåpentligvis får vi gjennom serien se de beste utøverne i deres beste form. Og muligens er nok også jakten på nye rekorder innen rekkevidde.

NRK-Sporten
Friidrettsstevne fra Bislett
Kommentatorer: Karen Marie Ellefsen og Lars Lystad
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Karen Marie Ellefsen kommenterer fra Bislett Games og de resterende stevnene i årets Golden League. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)