Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. november 2004 kl 19.55 Faktor: Frøkenfotball

Ikke for pingler

Katrine Pedersen fra Danmark er Fløyas elegante midtbanespiller. (Foto: Ann Sissel Jenssen)
Katrine Pedersen fra Danmark er Fløyas elegante midtbanespiller. (Foto: Ann Sissel Jenssen)
- Når jeg møter gamle venninner på motstandernes lag i duell, må jeg trykke ekstra til, ellers får jeg høre det, sier fotballspiller Runa Vikestad. Damefotball på toppnivå er ikke for pingler, og i kveldens Faktor møter vi damelaget til Fløya sesongen 2004.

De fleste spillerne er fra Nord-Norge, men som en del av toppsatsingen er fem proffe utenlandske spillere leid inn. En av dem er Katrine Pedersen fra Danmark. Hun kom rett fra proffspill i Fulham i England til Tromsø i forrige sesong. Hun er også kaptein på det danske landslaget.

Travle toppidrettsutøvere
Selv om spillerne er toppidrettsutøvere, jobber eller studerer de ved siden av fotballen. De stiller også opp for laget sitt på arrangementer som kan bringe penger inn i klubbkassa.

Runa Vikestad fra Senja er 20 år gammel, og studerer pedagogikk. Helt fram til hun var 15 år gammel, spilte hun på et guttelag. I fjor ble hun kåret til årets komet blant landets damespillere. Hun er kaptein for Fløya, og er på Norges ungdomslandslag, U21.

Tøff sesong
Vårsesongen startet dårlig for Fløya. De hadde flere tap etter hverandre, men utover sommeren klatrer de opp på tabellen. Laget er i ferd med å nå sine mål om å få en plass høyt oppe på serietabellen, men høstsesongen blir ujevn og tøff.

I kveld blir vi blant annet med jentene til Oslo der de skal spille mot Røa i cupen.

Om Faktor
Faktor er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker Faktor å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng. Hvert år viser Faktor også noen innkjøpte dokumentarer.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program Riks, Tromsø
Programskapere: Anne Mari Svendsen
Redaktør: Terje Dale
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV