Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. august 1999 kl 21.10 Toppmøte

Toppmøte

NRK1 tirsdag 31. august kl 21.10
Toppmøte (kommune- og fylkestingsvalget)

Jagland vil tilbake i lederposisjon

Etter bare ett år i statsministerstolen måtte Thorbjørn Jagland takke for seg da partiet ikke klarte oppslutningsmålet på 36,9 prosent ved forrige valg. Nå er det klart for kommunevalg, og Jagland er kampklar til å snakke om partiets valgløfter og mål for tiden fremover i

\"Toppmøte\" i kveld.
Thorbjørn Jagland ble nærmest kastet inn til løvene da han tok over etter Gro Harlem Brundtland 25. oktober 1997. Knapt tolv måneder etterpå gikk han av, etter at Ap ikke klarte det overordnede målet. Etter den tid har Sentrumsregjeringen sittet, og Jagland og Ap har vært den farligste opposisjonen.

Selv om Jagland relativt plutselig ble en kjendis i politiker- Norge, har buskerudmannen lang politisk erfaring. Han startet sin karriere i AUF Buskerud i 1973, og har fulgt opp med tillitsverv siden. Han ble Parlamentarisk leder i 1993, og etter statsministerjobben har han sittet i Stortingets utenrikskomite.
I kveldens \"Toppmøte\" er det Jaglands tur blant partilederne til å prøve å overbevise velgerne om at hans parti har de beste kommune- og fylkespolitikerne og det beste programmet.

Om programlederne
Anne Grosvold og Ingolf Håkon Teigene har vært programledere sammen før. Sist var det Tv- aksjonen som hadde disse to rutinerte fjesene som frontfigurer.
Anne Grosvold har i disse dager startet opptakene på \"Bokbadet\", som hun har tatt over etter Eva Bratholm. Ingolf Håkon Teigene er som vanlig nyhetsanker i \"Dagsrevyen\".

NRK1 tirsdag kl 21.10

Egenprodusert valgsending fra Nyhetsdivisjonen
Programledere: Anne Grosvold og Ingolf Håkon Teigene

Pressekontakt : Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18