Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 30. oktober 2006 kl 20.05 Presidenten

C.J. holder skansen

Stabssjef C.J. (Allison Janney). (Foto: Warner Bros.)
Stabssjef C.J. (Allison Janney). (Foto: Warner Bros.)
Valgkampen går inn i sine siste uker. Og C.J. holder fortet, hvilket vil si Det hvite hus. Mens presidenten og de andre er opptatt med valgkampen, må hun som stabssjef finne adekvate reaksjoner på en rekke ømfintlige tildragelser rundt om i verden.

Presidentens datter Liz er på besøk, sammen med sin mann Doug. Han står for valg til Representantenes hus. Presidenten støtter ham helhjertet. Men under en middag på tomannshånd sammen med Danny, hennes spesielle venn i pressekorpset, får C.J. et tips om at Doug er utro mot Liz. Hva gjør C.J. med tipset?

Sudan og Kasakhstan
Krisen i Darfur der den sudanske regjeringens hær og Jenjaweed-militsen herjer med sivilbefolkningen, virker opprivende på C.J. Hun gjør alt hun kan for å avhjelpe folkemordet i Sudan og får Bartlet til å brette opp ermene.

Russerne og kineserne strides om oljereserver i grensetraktene til Kasakhstan, og C.J. må
i audiens med Kinas amabassadør i USA. Det ser ut til at hun klarer å forhandle fram en avtale mellom de gamle kamphanene.

Gud og hvermann
Og som om ryktene om presidentens svigersønn ikke var nok å bale med, synes gud
og hvermann å skulle ha tak i C.J. – nå vender også valgkampleder Josh seg til henne og ber om hjelp.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Internal Displacement"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Hjemmeside