Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juni 1999 kl 21.50 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 lørdag 26. juni kl 21.50
Trill rundt med Michael Palin (1:10)

Fascinerende reise rundt Stillehavet

Han har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på 10 programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren Michael Palin på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet!
Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og oppleve fascinerende lokale skikker. Vi får se ham i samspill med ensemblet til den russiske stillehavsflåten i Vladivostok, i kamelløp i Australia, i møte med sine eldste, japanske fans i Tokyo, et tidligere Python-medlem i Los Angeles, filippinske dykkere og med gudfaren til en av Sør-Amerikas største narkotikafamilier.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\".
TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 lørdag kl 21.50

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Med Beringstredet som utgangspunkt legger Michael Palin ut på sin mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt Stillehavet.

Michael Palin ved det avsidesliggende og vulkanske Kronotsky reservatet i Kamchatka i Russland.

Reiseprogramserie i 10 deler fra BBC Worldwide Television
Ved Michael Palin
Originaltittel: Full Circle with Michael Palin
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123