Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. september 2006 kl 21.30 Ørnen

På sporet i Norge

Hallgrim (Jens Albinius) drar til Norge. Foto: DR
Hallgrim (Jens Albinius) drar til Norge. Foto: DR
Overvåkningen av industrimagnaten Aagaard fortsetter. Da han drar til Norge for et møte med våpenhandleren Bruland, følger Hallgrim og Michael etter. Bjørn Floberg møter vi igjen i rollen som kriminalinspektør Hauge.

RSA fortsetter sin overvåkning og avlytting av Aagaard og Flindt. Flindt er tilsynelatende i ferd med å bygge opp en privat hær som skal beskytte Aagaardgruppens nyeste donasjon: et feltsykehus i Kongo. RSA mistenker at sykehuset er en dekkoperasjon for å gi den private hæren en mulighet til å hjelpe en ny opprørsleder til makten. Denne lederen kan så forsyne Aagaards firma med tantal.

Til Norge
Hallgrim og Michael følger etter Aagaard til Norge, og sammen med kriminalinspektør Hauge avlytter de Aagaards norske aktiviteter.

Avlyttingen av Aagaards telefon i Danmark avslører at Aagaards kone har et forhold til hans fetter.

Konen på sin side har mistanker om at hennes mann er utro, og hun har engasjert privatdetektiv. Dermed har hun bilder som setter ham i forbindelse med drapene i Dyrehaven....

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krim med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" far krimodysseen "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Dansk krimodyssé, sesong 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer