Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. januar 2012 kl 19.45 Ikke gjør dette hjemme

Inn på tur!


Friluftsliv er tradisjonelt en utendørsaktivitet. Per Olav Alvestad og Rune Nilson tar med seg den gode naturopplevelsen inn i huset.

Det å slå ned teltplugger kan være vanskeligere enn man tror, mens det å tenne bål er en enklere sak innendørs enn ute. Med slike erfaringer i ryggen kan man fort bli fristet til å se om det også er mulig å sette opp en iglo inne i stuen. Selv om tilgangen på tradisjonell is er dårlig i byen, finnes det jo iskremfabrikker.

De fleste som har malt et rom har stilt seg spørsmålet om det ikke finnes en enklere måte å få malingen spredd utover på. Hva om man legger en dynamittkubbe nedi malingspannet, hva vil egentlig skje da? Og hvorfor er det egentlig så viktig å sørge for at tuntreet faller riktig vei – hvor stor skade kan et stort tre egenlig gjøre?

Om serien
Det er gått akkurat ett år siden sist Alvestad og Nilson viste norske tv-seere hva man absolutt ikke skal gjøre i hjemmet. Nå har de to programlederne tatt med seg gullfisken Sveinung og funnet seg et møblert hjem på Ranheim i Trondheim. Et hjem som kan se fram til en krevende tid i ukene som kommer.

I løpet av dette året har serien vunnet flere internasjonale priser, og den har blitt kåret til Europas mest kreative programserie.


NRK Tyholt
Egenprodusert dokumentarprogram 2012
Program i seks deler
Prosjektleder: Njord Røv
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: 2