Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. september 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)


NRK1 mandag 11. september kl 20.00
Svenske hjarte (20:20)

Siste møte med rekkehusfamiliene

Elisabeths datter Charlotte er vendt hjem fra Amerika, og nå skal hun gifte seg. Elisabeth inviterer til bryllup på sitt nye pensjonat på landet, og alle hennes nære venner fra rekkehusene er på plass.

Louise har innredet pensjonatet, Elisabeth besørger maten, Marianne sitter i resepsjonen - og dermed er jobbene besatt. Nå venter de bare på Börje slik at han kan ta seg av vaktmestertjenestene.

Katarina og Dennis har funnet hverandre, og de venter sitt første barn. De er svært lykkelige.

Berit og Nils er også invitert til den store festen, og alt uvennskap er glemt.

Alle vennene er samlet slik de var da vi møtte dem første gang. Og det er også slik vi skal forlate dem.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), Marianne (Agneta Danielsson) og Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)