Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juli 2001 kl 19.30 Billetten

Nye geografiske nøtter

Gjestene hos Viggo Valle på Café Rampa har reist langt, Ellen Inga O. Hætta og Ole Henrik Magga fra Kautokeino (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad)
Gjestene hos Viggo Valle på Café Rampa har reist langt, Ellen Inga O. Hætta og Ole Henrik Magga fra Kautokeino (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad)
Programleder Viggo Valle inviterer til andre omgang med fantasireiser jorden rundt fra Café Rampa i Hommelvik. De nye gjestene i kveld har reist langt. Ellen Inga O. Hætta og Ole Henrik Magga kommer nemlig fra Kautokeino.

Disse to skal møte det seirende laget fra forrige gang, enten artistparet Hanne Krogh og Øystein Sunde eller statsmeteorologene Siv Dearsley og Haakon Melhuus.

Ellen Inga O. Hætta er avdelingsdirektør ved utdanningsavdelingen i Sametinget. Hun bor i Kautokeino, og har også vært ordfører for Høyre i samme by. Ole Henrik Magga er professor i samisk ved Samisk Høgskole i Kautokeino. Han er tidligere sametingspresident, og nå representant på Sametinget for Norske Samers Riksforbund.

Om serien
”Billetten” ble lansert for to år siden som en sommerlig underholdningsserie. Det er en slags fjernsynsversjon av radioens suksessprogram ”Påskelabyrinten”, der Viggo Valle er programleder. Spørreleken er lagt opp etter den såkalte ”utslagsmetoden”. Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Til slutt blir det et mestermøte mellom vinnerlaget i program sju og vinnerne fra i fjor, forfatteren Anne B. Ragde og Jon Michelet. Men den egentlige finalen er i program sju, der det seirende laget vinner en utenlandsreise. Vinnerne i program åtte får heder og ære, og eventuelt muligheten til å være med neste år.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar, får alle lagene premie i form av en togreise med NSB. Men den lengste turen, og hovedpremien, den er det bare vinnerlaget i program sju som får billetter til.


Egenprodusert underholdning fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder Viggo Valle
Prosjektleder Henning Skjæret
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Gjestene hos Viggo Valle på Café Rampa har reist langt, Ellen Inga O. Hætta og Ole Henrik Magga fra Kautokeino (NRK-Foto)
2. Ellen Inga O. Hætta og Ole Henrik Magga er utfordrerne i kveld (NRK-foto)