Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. april 2003 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Krim i Aidensfield

Rachel Osborne havner på intensivavdelingen og får besøk av datteren Lucy – i
Rachel Osborne havner på intensivavdelingen og får besøk av datteren Lucy – i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire TV)
Politikonstabel Mike Bradley får en komplisert mordsak i fanget da moren til overbetjent Craddock kommer på besøk.

Craddocks mor Enid skriver krim på hobbybasis, er hobbyornitolog og liker å spille på hunder og hester. Hennes iakttakelsesevne kommer godt med da en kvinne som er på besøk i huset til Sandra og Dave Wilson, blir overfalt ute på heden og stygt skadd.

Kvinnen viser seg å være Rachel Osborne, og Mike finner ut at hun har en mann, Charlie, som er stasjonert i det militære i Tyskland. Mike forsøker å varsle ham om at Rachel er havnet på intensivavdelingen, så viser det seg at Charlie er kommet for å snakke med Rachel som har tatt ut skilsmisse fra ham. Mike begynner å mistenke Charlie for overfallet.

Da dør Rachel av skadene hun har fått. Overbetjent Craddocks mor Enid opplyser at hun så en grønn bil kjøre av gårde fra heden etter overfallet på Rachel. Charlie har ingen grønn bil, men det har Dave Wilson som Rachel bodde hos…

Vinner-hest
Enid som liker å satse penger på veddeløp, går i kompaniskap med Greengrass og konstabel Bellamy om å spille på en hest. For en gangs skyld ser Greengrass ut til å sitte på den grønne gren da hesten går over målstreken som nr. 1. Men hvor i huleste er spillebongen blitt av?

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57