Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2000 kl 15.45 Fotball, menn: Tippekampen

Fotball, menn: Tippekampen


NRK1 lørdag 4. november kl 15.45
Fotball, menn: Tippekampen

Ny runde med engelske tippekamper

NRK gjentar suksessen fra i fjor og vil i løpet av vinteren sende 15 engelske førstedivisjonskamper. Engelske tippekamper har en lang tradisjon på norsk fjernsyn og er et glimrende tilbud til de mange norske seerne som sverger til engelsk fotball. I høstens første kamp møtes Blackburn og Stockport på Blackburns hjemmebane Ewood Park.

De 15 kampene vil gå på lørdager kl. 16.00, og sendingene inneholder, som tidligere år, full resultat- og tippeservice. Hvilke kamper som overføres utover vinteren, er ennå ikke klart.

Engelske tippekamper har lang tradisjon og oppnår generelt høye seertall. i fjorårssesongen var gjennomsittlig seerantall 337.000. Det tilsier en markedsandel på 45 prosent, og tallet er like høyt som på norske og premier league-kamper.

Nordmenn på laget
Når Blackburn og Stockport lørdag braker sammen på Ewood Park, er Arne Scheie og Karl Petter Løken på plass for å kommentere. Sendingen starter klokken 15.45, med avspark som vanlig klokken 16.00.

Nordmennene Henning Berg, Egil Østenstad og Stig Inge Bjørnebye spiller på Blackburn. Etter at laget rykket ned fra Premier League for to sesonger siden, har Blackburn lagt seg stabilt til rette i 1. divisjon. Drømmen for laget, supporterne og spillerne etter nedrykket var selvfølgelig å komme raskt tilbake til elitedivisjonen, men opprykket har foreløpig latt vente på seg. Heller ikke i år har sesongstarten vært slik laget ønsket, men de er nå et av formlagene i 1. divisjon og er per i dag på 8. plass med 24 poeng etter 14 spilte kamper. Det var neppe dette Henning Berg håpet på da han i høst meldte overgang tilbake til Blackburn, etter flere sesonger i toppklubben Manchester United.

Stockport er ikke på den øverste halvdelen i 1. divisjon. De ligger per i dag tredje sist på en 22. plass, og har ikke klart å kjempe seg til mer enn 11 poeng på totalt 16 kamper. Skadeproblemer har gjort sitt til at mannskapet hos Stockport County sliter i den nest øverste divisjonen i England.

De to lagene er naturlig nok lystne på seier i ettermiddag. Stockport gikk på et knepent tap i forrige serierunde da de tapte 2-1 hjemme mot Nottingham Forest. Blackburn på sin side vant 0-1mot Huddersfield borte.

NRK1 lørdag kl 15.45

En sending fra NRK TV- Sporten
Kommentatorer: Arne Scheie og Karl Petter Løken
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Arne Scheie kommenterer sesongens første tippekamp fra England. (NRK-foto: Barbara Halden)