Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 29. april 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)


NRK2 lørdag 29. april kl 19.15
Leseforeningen (13:16)

Nordisk litteratur

Hva vet vi om litteraturen i Norden? Vi vet at Peter Høeg skriver godt og at Göran Tunström skriver rørende. Men leser vi bøker av andre, mindre kjente forfattere? Det kan hende at mange spennende leseropplevelser går oss hus forbi fordi vi ikke får vite at de finnes.

To forfattere med god oversikt over den nordiske litteraturen gjester Leseforeningen. Forfatteren Thorvald Steen tar med to bøker fra Danmark, mens forfatteren Brit Bildøen tar med en bok fra Sverige og en fra Finland. Det blir snakk om Henrika Ringbom, Helga Krook, Jørn Riel med flere. Og spørsmålet stilles: Hvorfor leser vi så lite nordisk litteratur?

Alt er relativt
Andre del av programmet er viet Albert Einstein. Relativitetsteorien er valgt som neste bind i De norske bokklubbenes serie over de 100 viktigste fagbøkene fra det 20. århundre. Den har nylig kommet ut, med et forord av fysiker Øyvind Grøn. Grøn gjester studio, sammen med filosofen Odd Wormnæs, for å diskutere Einsteins teorier og hvilken betydning de har hatt for vestlig kultur.

Programleder er Kari Marstein.

NRK2 lørdag kl 19.15

Egenproduksjon fra Kulturavdelingen
Programleder Kari Marstein
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83