Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. august 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Sigrid og Sigrid i hundeløp


Både "lærer- Sigrid" og "stall-Sigrid" har lenge drømt om å prøve hundekjøring. Med lånte hunder fra hundejenta Tove melder de seg like godt på et fraktløp som skal avvikles på Norefjell.

Friluftsjentene er gode på ski, men de har ikke fått trent mye sammen med de to malamute-hundene. Og når arbeidskollega og hundemann Freddy også melder seg på, er det duket for et aldri så lite prestisjeoppgjør.

På villulvens område
Jan-Erik deltar ikke i løpet denne gangen. Til gjengjeld får han besøk av en av våre fremste rovdyrforskere, Petter Wabakken, som også får hilse på de tamme ulvene Ask og Embla. Når Jan-Erik blir invitert på en gjenvisitt til Hedmark for å besøke villulvens områder, slår han til.

Kunstverkene
På Langedrag kan vennene våre være vitne til at de to kjente dyremalerne legger siste hånd på kunstverkene sine: en stor akvarell av en løpende ulv og et oljemaleri av en liggende gaupe i vinterlandskapet.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Les mer om serien 
  • Langedrag naturpark 
  • Vi på Langedrag 
  • Naturbilder