Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. desember 2008 kl 19.55 Skiskyttershow

Klare for norsk revansj

NRKs skiskytingskommentatorer Andreas Stabrun Smith (t.h.) og Jon Herwig Carlsen følger det forrykende showrennet på Schalke stadion i Tyskland. (Foto: Ole Kaland, NRK)
NRKs skiskytingskommentatorer Andreas Stabrun Smith (t.h.) og Jon Herwig Carlsen følger det forrykende showrennet på Schalke stadion i Tyskland. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det forrykende showrennet i skiskyting blandet stafett på Schalke stadion i Gelsenkirchen er et av romjulens årvisse høydepunkter, og havner alltid høyt oppe på seerstatistikken. Ole Einar Bjørndalen og Tora Berger er klare for revansj, etter å ha blitt snytt for førsteplassen i fjorårets renn.

NRKs skiskytingskommentatorer Andreas Stabrun Smith og Jon Herwig Carlsen følger det gedigne innendørsrennet på Veltins arena i Gelsenkirchen.

Hver jul siden 2002 har arenaen til det tyske fotballaget Schalke blitt bygd om til et skistadion. Foran 50.000 elleville tilskuere duellerer verdens beste skiskyttere i blandet stafett.

Slått av russerne
Ole Einar Bjørndalen har vunnet med ulike makkere hvert år fra 2003 til 2006. Men i fjor ble seiersrekken brutt, da han og Tora Berger måtte se seg slått av russiske Jekaterina Jurijeva og Dmitrij Jarotsjenko.

Nå står Bjørndalen og Berger på ny klare til å kjempe om tronen. Også fjorårets russiske mestere stiller på startstreken, sammen med blant andre den franske verdensmesteren Sandrine Bailly og hennes makker, OL-mesteren Vincent Defrasne, og det ukrainske paret Oksana Khvostenko/Andriy Deryzemlya.

Kunstsnø
Hjemmebanen til det tyske Bundesliga-laget Schalke er for anledningen utstyrt med 3000 kubikkmeter kunstsnø, skytestand, broer, grantrær og lys.

I showrennet er antallet skytinger langt flere enn i et vanlig renn, etappene kortere og vekslingene mange flere. Løypa går på kryss og tvers inne på arenaen, men også med noen småturer utenom stadion.

Showrenn i skiskyting fra Schalke stadion, Tyskland
NRK Sport
Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Jon Herwig Carlsen
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900