Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. mai 2006 kl 18.30 Julie

Utenfor

Julie (Julie Wright) og Trine (Cecilie Bøcker Rosling) har alltid vært bestevenninner. Nå er de i ferd med å vokse fra hverandre. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Julie (Julie Wright) og Trine (Cecilie Bøcker Rosling) har alltid vært bestevenninner. Nå er de i ferd med å vokse fra hverandre. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Julie føler seg utenfor blant vennene, og savner å være sammen med bestevenninnen Trine. Samtidig er farfaren alvorlig syk…

At Julie ikke hører helt hjemme blant vennene lenger kommer godt fram når hun drar til Tivoli med Trine og Eddie. Hun føler seg som femte hjulet på vogna, og det er ikke så rart: Plutselig forsvinner de to bare, og Julie må gå alene hjem.

Lulu, den nye jenta i klassen, legger mer og mer beslag på Trines tid. Julie savner ikke bare venninnen, men også faren – men hun er fortsatt sint og klarer ikke snakke med ham. Men når farfaren dør har hun ikke noe valg, og de møter hverandre i begravelsen.

Om serien
Julie er en helt vanlig 12 år gammel jente, med alt det medfører. I denne danske serien følger vi henne gjennom vennskap, forelskelse, problemer med foreldrene og fotball. De danske filmstjernene Mads Mikkelsen og Iben Hjejle har to av de voksne hovedrollene.

Nå er hun og bestevenninnen Trine i ferd med å vokse fra hverandre, og en ny og kul jente i klassen legger an på gutten Julie er hemmelig forelsket i. Samtidig dukker Julies far opp igjen fra utlandet når farfaren blir syk. Han forsøker å få kontakt med Julie og moren hennes igjen, men det er lettere sagt enn gjort. Julie er i hvert fall veldig sint på ham! Samtidig tok han og moren aldri ut skilsmisse. Kanskje de elsker hverandre fortsatt?

Dansk dramaserie for barn og unge i fire deler (2005)
Originaltittel: Julie
Produsert av : DR
I rollene: Julie Wright (Julie), Mads Mikkelsen (Julies far), Iben Hjejle (Julies mor), Cecilie Bøcker Rosling (Trine), Michael Carøe (Trines far), Camille Steen (Lulu), Phillip Varlev (Mikkel) m. fl.
Pressekontakt:Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no