Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. februar 2003 kl 20.35 Advokatene

Dødens nål

Lucy Hatcher (Marla Sokoloff), den yngste av sakførerne i
Lucy Hatcher (Marla Sokoloff), den yngste av sakførerne i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Ellenor Frutt forsøker å få gjenopptatt den 12 år gamle saken til en dødsdømt mann før tiden renner ut.

Ellenor gikk i forrige episode til retten i Philadelfia med følgende sak: Staten Pennsylvania har holdt viktig bevismateriale unna retten. Materialet peker klart i retning av frifinnelse for den domfelte, Stuart Donovan. Men vil de nye bevisene som Ellenor og medhjelperne Jimmy Berluti, Lucy Hatcher og Eugene Young legger fram, forhindre at Donovan blir gitt dødssprøyten?

Skjønne ungdom
Advokatene mistenker også at et av kronvitnene – en tyster blant de innsatte – begikk mened da saken var oppe for 12 år siden. De bestemmer seg for å la den vakre og unge sakføreren Lucy Hatcher fra advokatkontoret i Boston øve sin innflytelse på den pikekjære Joel Bullock, en ansatt i fengslet i Philadefia som vet atskillig om kronvitnet. Klarer Lucy å lirke ut sannheten om hvordan kronvitnet skaffet seg opplysningene som bidro til å felle Stuart Donovan?

Ellenor beleirer også delstatsguvernørens kontor for om mulig å kunne appellere til ham personlig om en gjenopptagelse av saken.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post