Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. november 1999 kl 22.15 Fakta på lørdag: En tenårings drøm - David Cassidy

Fakta på lørdag: En tenårings drøm - Dav


NRK1 lørdag 27. november kl 22.15
Fakta på lørdag: En tenårings drøm - David Cassidy

70-tallets store ikon

Han fikk livet snudd opp ned tenåringen David Cassidy da han fikk en rolle i den amerikanske såpeoperaen \"The Partridge Family\". I kveldens Fakta på lørdag får vi høre historien om tenåringsidolet som i 70-årene utløste det rene pophysteriet med platene han ga ut på egen hånd.
Som Keith Partridge i \"The Partridge Family\" ble han en av verdens største idoler. Familien herjet hitlistene med blant annet \"I Think I Love You\". David Cassidy ga også ut egne plater og turnerte med egne show.
Med sin guttaktige sjarm og bløte stemme ble han dyrket og tilbedt av millioner av unge jenter over hele verden. I en alder av 22 år var han en av de best betalte tv-artistene i Amerika. Hans solo-karriere tok helt av i 1971 med platen \"Cherish\". Da hadde han er personlig formue på åtte millioner dollar.
I denne tiden kom han i kontakt med rockens mørkemann og tidenes sjokkrocker, Alice Cooper. Unge Cassidy fikk sansen for damer, fri kjærlighet og narkotika.
Den fantastiske karrieren fikk imidlertid bråstopp da en 14 år gammel jente døde av hjertesvikt under en av hans konserter i London. Det tok hele 10 år før Cassidy var i stand til å stå på scenen igjen.
Hans popularitet dalte rask da han sluttet i \"Partridge Family\" i 1974. I 1987 arvet han hovedrollen i musicalen \"Time\" etter Cliff Richard, men engasjementet varte bare i noen måneder.
David Cassidy har hele tiden slitt med det overfladiske imaget tv-serien \"Patridge Family\" ga ham. I dag er han en reflektert, fremdeles sjarmerende musikalskuespiller med stor suksess på Broadway.
I kveldens Fakta på lørdag møter en rekke kvinnelige fans fra England og Amerika, deriblant kjendisene Jill Dando og Anthea Turner som forklarer hvorfor ungguttens stemme ble en slik sensasjon. Også familie og venner som Alice Cooper blir intervjuet i programmet.
Og selvsagt møter vi hovedpersonen selv, som blant annet forteller hvordan det føles å synge for 50.000 jenter som skriker av kjærlighet til ham.

NRK1 lørdag kl 21.15

NRK1 lørdag 27. november kl 22.15
Fakta på lørdag: En tenårings drøm - David Cassidy

BBC- produksjon
Regi: Alan Brown
Pressekontakt Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder: tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0