Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. juni 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Kjærlighetens minefelt

David (Robert Bathurst), Adam (James Nesbitt), Rachel (Helen Baxendale) og Jenny (Fay Ripley). Foran: Karen (Hermione Norris) og Pete (John Thomson).
David (Robert Bathurst), Adam (James Nesbitt), Rachel (Helen Baxendale) og Jenny (Fay Ripley). Foran: Karen (Hermione Norris) og Pete (John Thomson).
Tre par i trettiårene beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt i "Kalde føtter", en munter dramaserie av beste britiske merke. De vingler mellom drømmen om Den store kjærligheten, ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre. Serien byr på en humoristisk skildring av moderne parforhold som mange også vil oppleve som smertefullt treffsikker.

Serien "Kalde føtter" er en oppfølging av Mike Bullens tv-komedie fra 1997 med samme tittel (vist på NRK i 1999), som blant en lang rekke priser er tildelt Gullrosen for beste manus i Montreux. Tidligere i år ble serien nominert til beste dramaserie av British Academy. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner, samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse. I en av hovedrollene møter vi Helen Baxendale, kjent fra påskekrimmen "En upassende jobb for en kvinne".

90-tallsproblemer
De tre parene som serien dreier seg om, bor i Manchester og livene deres er bundet sammen av vennskap, kjærlighet og tilfeldigheter.

De befinner seg på hvert sitt stadium i parforholdet: Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er muligens i ferd med å flytte sammen, Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er i ferd med å bli foreldre, mens Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å ta livet av hverandre etter flere års ekteskap. Utroskap, impotens, vanskelige svigerforeldre og frykt for å binde seg er noen av de typiske 90-tallsproblemene de seks hovedpersonene baler med.

Episode 1
Adam og Rachel utkjemper en evig stillingskrig om hvor de skal tilbringe tiden - begge vil nemlig helst være i sin egen leilighet. Pete og Jenny foreslår at de skal flytte sammen, men Adam vil løse problemet ved at de begge kjøper en ekstra garderobe som de kan ha i den andres leilighet. Rachel later som om hun er med på notene, men det varer ikke lenge før Adam føler seg grundig lurt...

For David og Karen består hverdagen av stadig kjekling om hjemlige trivialiteter. Særlig er det oppdragelsen av sønnen Josh de er uenige om. David har fått det for seg at gutten ikke utvikler seg som andre barn, og gir Karen skylden. Hun mener at David ikke er nok til stede i Josh' liv, og at han er alt for konkurranseorientert i sin oppdragelse. Samtidig maser David om at de skal få et barn til, en idé som Karen stiller seg fullstendig avvisende til.

Pete og Jenny venter barn, men befinner seg på hver sin klode i forholdet til svangerskapet. Pete er besatt av det som skjer med Jennys kropp og har lest alt som finnes av litteratur om svangerskap og fødsel. Jenny tenker ikke på noe annet enn at hun er blitt fet og seksuelt frastøtende.

Karens nedkomst er nær forestående og står sentralt i denne første episoden av "Kalde føtter". For til tross for Petes omhyggelige planlegging, skjer det ting som skaper kaos og panikk blant alle involverte...

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51


Bilder
Bak: David (Robert Bathurst), Adam (James Nesbitt), Rachel (Helen Baxendale) og Jenny (Fay Ripley). Foran: Karen (Hermione Norris) og Pete (John Thomson).

Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) funderer på å flytte sammen, men plages av kalde føtter...

Kvinnene i "Kalde føtter" (f.v.): Rachel (Helen Baxendale), Karen (Hermione Norris) og Jenny (Fay Ripley).