Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. oktober 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Pascoe reiser hjem

Førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) og sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke). (Foto: BBC)
Førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) og sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke). (Foto: BBC)
En barndomsvenn skal gifte seg, men funnet av en død soldat forstyrrer bryllupsfesten. Og Pascoe kommer i en lei klemme på grunn av sitt vanskelige forhold til sin vriompeis av en far.

Pascoe reiser tilbake til hjembygda der et skikkelig bondebryllup er i emning. Menig Ian Henslowe skal gifte seg med Jill Lowry, datter og øyensten til en lokal storbonde. Da er det at et makabert funn blir gjort i grisehuset på Lowry-gården. Der ligger Ians bestevenn og medsoldat, Martin Wilkie, død.

Dalziels hjerte
Igjen må Dalziel gå en runde med sitt skranglete hjerte. Et besøk på sykehuset er ikke akkurat noen oppmuntring for ham. Likevel tar han på seg å etterforske hendelsene som kollegaen Pascoe er havnet i ute på landsbygda.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 7
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, Series 7 (1+2:8): The Unwanted
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900