Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. oktober 1999 kl 00.00 midnatt@nrk

midnatt@nrk (t)


NRK1 fredag 22. oktober kl 00.00
midnatt@nrk

Heavygutta snakker ut

I 1982 dannet Lars Ulrich, Kirk Hammet og David Mustaine gruppen Metallica, det desidert mest populære bandet innen den hardere sjangeren. Senere ble Mustaine sparket på grunn av dopmisbruk, og han dannet bandet Megadeath. Nå er imidlertid guttene venner igjen.
Reporter Per Sundnes har i kveldens utgave av midnatt@nrk møtt David Mustaine og danske Lars Ulrich som snakker ut om musikklivet nå og da. De to har holdt på i 18 år med heavyrock og er stadig i gang med nye prosjekter. Begge har lagt bak seg både krangling og dop.
Metallica kommer i disse dager med sitt nye album \"S&M\", der San Fransisco symfoniorkester står for en stor del av musikken.
Også Megadeath med Mustaine og David Ellefsen har en utgivelse på trappene. De to snakker åpent og ærlig med Sundnes om hvordan det er å holde seg i hevd i en så raskt skiftende bransje som musikk.

Sporty Spice går solo
Sist mandag kom Melanie Chishom, bedre kjent som Sport Spice, med sitt soloalbum \"Northern Star\". Hun har fått blandede kritikker for sin solodebut, og i kveld forteller hun reporter Per Sundnes om livet etter Spice Girls. Mel C er fortsatt en del av den svært populære jentegruppen, og er blitt betegnet som den eneste av dem med talent. Hun har også fått bedre mottakelse for sine solopptredener enn noen av de andre tre i gruppen.
Kan grunnen være at hun har valgt å satse på en annen musikksjanger enn hun har blitt kjent med gjennom Spice Girls? Hennes egen teori får vi høre om i dagens program.

Humor- reklame
Midnatts andre reporter Vivi Stenberg har vært i Paris og møtt gründeren Renzo Rosso som står bak klesmerket Diesel. Italieneren har først og fremst skaffet klesmerket sitt oppmerksomhet gjennom bruk av reklame som har vakt avsky hos mange.
Relativt sterke virkemidler er tatt i bruk i Diesels reklamekampanjer, men til tross for dette har merket fått en status mange ikke har opplevd maken til. Selv hevder gründeren at alt dreier seg om humor, og at det må være lov å spille på dette for å skape blest om eget produkt.
I tillegg til møtet med Russo, blir det glimt fra catwalken i Paris som nylig avsluttet sin prestisjefylte moteuke.

Boksevideoer
I forbindelse med at NRK1 denne uken starter sine boksesendinger, har midnatt@nrk valgt å bruke en del av sin sendetid som et lite vorspiel til boksekampene. Dermed blir det musikkvideoer og andre klipp som omhandler boksesporten.. Vi får også se hvilke virkemidler Asle Søberg 29 år tar i bruk denne gangen i jakten på drømmedama Vibeke Kronstad.

NRK1 fredag kl 00.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
David Mustaine (t.h.) og Davis Ellefsen utgjør heavygruppen Megadeath. De forteller om sitt ville liv i kveldens utgave av midnatt@nrk.

Per Sundnes har møtt Sporty Spice Mel C.

Melanie Chisholm kom denne uken med soloalbumet \"Northern Star\".
(alle foto: Andreas Wille Paulsen)
Reportere: Vivi Stenberg og Per Sundnes

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18