Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. mai 2002 kl 22.00 Adresse Tallinn

Jostein Pedersen på plass, uten Norge

Norge er som kjent ikke med i Eurosong 2002 i Tallinn i Estland, men Jostein Pedersen er på plass, og presenterer 24 lands melodier som skal konkurrere den store dagen, 25. mai. I kveld får vi høre bidragene fra Kypros, Storbritannia, Østerrike, Hellas, Spania, Kroatia, Russland og Estland.

Kypros kommer med melodien ”Gimme”, framført av gruppen One. Musikk og tekst er av George Theofanous, lederen av gruppen One. Storbritannias artist heter Jessica Garlick og melodien ”Come back”. Jessica Garlick er opprinnelig fra Wales, og fikk 68 prosent av stemmene ved den nasjonale avstemmingen. Hennes store drøm har vært å få være med i Eurovision Song Contest, og den drømmen blir nå virkelighet.

Østerrike stiller med en meget populær ung mann, 22 år gamle Manuel Ortega. Melodien heter ”Say a Word”, og musikk og tekst er av Alexander Kahr og Robert Pfluger. Artisten fra Hellas heter Michalis Rakintzis, og er en av de mest populære mannlige artistene i hjemlandet med 16 gull- og platinaplater. Han står selv for musikk og tekst når han synger: ”S.A.G.A.P.O”, som rett og slett betyr ”I Love You”. Fra Spania kommer Rosa, og synger om at ”Europe’s Living a Celebration”. Rosa er født i Granada i 1981, og har oppnådd stor suksess i Spania.

”Everything I Want” synger Vesna Pisarovic fra Kroatia. Hun er den mest fotograferte kvinnen i landet, og var også med i den nasjonale finalen for noen år siden. Fra Russland kommer en gruppe med det politiske navnet ”Prime Minister”. Gruppen oppsto i 1999, og ble sett på som Russlands svar på grupper som Take That og Boyzone. Sangen er en hyllest til nordiske kvinner, ”Northern Girl”. Siste land ut i denne omgangen er vertslandet Estland, som stiller med en svensk artist, Sahléne (Anna Cecilia Sahlin) og melodien heter ”Runaway”.

Flere bidrag
Neste torsdag 9. mai på NRK1 får vi høre Makedonia, Israel, Sveits, Sverige, Finland, Danmark, Bosnia-Herzegovina og Belgia.

Siste gruppe ut er Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Malta, Romania, Slovenia, Latvia og Litauen. De møter vi 15. mai, også NRK1


Egenprodusert underholdning
Programleder Jostein Pedersen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83