Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. november 2002 kl 22.30 Lydverket

Eksportert rock og elektronika

Röyksopp har fått mye oppmerksomhet – også utenfor Norge. (Foto: Samuel Kirszenbaum)
Röyksopp har fått mye oppmerksomhet – også utenfor Norge. (Foto: Samuel Kirszenbaum)
Er Röyksopp i ferd med å bli for store for lille Norge, og hva har Cato Salsa Experience igjen for å turnere sammen med svenske The Soundtrack of Our Lives? I ”Lydverket” vil Siri Høstmælingen og Rune Nilson forsøke å gi deg svarene.

Akkurat nå er Cato Salsa Experience på turné i USA sammen med The Soundtrack of Our Lives. Lydverket har snakket med begge bandene før og under turneen om det å reise og bo sammen i en buss i et land som for tiden synes skandinavisk rock er noe av det flotteste som finnes.

Store, lille Røyksopp
Röyksopp er en annen norsk gruppe som for tiden gjør seg bemerket i USA. Men ikke nok med det: De turnerer med den amerikanske superstjernen Moby, de har fått masse skryt av utenlandsk musikkpresse for både albumet Melody A.M. og for sine eminente musikkvideoer, og i år ble de nominert til hele fire MTV Europe Music Awards.
Lydverket dro til MTV-sirkuset i Barcelona for å se de to Tromsø-væringene opptre på prisutdelingen foran ville spanjoler og millioner av tv-seere, og for å finne ut av om de nå er blitt for store for Norge.

Som vanlig blir det Lydråd i kveldens sending, der Håkon Moslet og Kristin Winsents byr på sine sterkeste musikkanbefalinger.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt. Sabine Hammari, 23 04 9918/90 18 36 10