Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. april 2001 kl 22.30 Brobyggernes gjestebud

Brobyggernes gjestebud (ttv)


NRK1 søndag 1. april kl 22.30
Brobyggernes gjestebud (5:6)

Hvem er Jesus?

Med spørsmålet \"Hvem er Jesus?\" som tema inviterer pinsevennen Carina Grelland fem mennesker med forskjellig livssyn til gjestebud på pannekaker. Temaet tror hun vil føre til heftige diskusjoner rundt middagsbordet. Selv mener hun Jesus levde et liv som er verdt å følge.

35 år gamle Carina Grelland er vokst opp på Nesodden. Det var gjennom søndagsskolen i nærmiljøet at hun kom i kontakt med pinsemenigheten, og hun hadde sin største bevissthetsperiode under den alternative konfirmasjonen.

- Det var da jeg bestemte meg fullt og helt for å bli en kristen, forteller Carina, som i mange år drev med ungdomsarbeid i Filadelfia-menigheten i Drammen. Nå har hun vært nærmere fem år i Salemkirken som ungdomspastor, og har vært med på å bygge opp tenåringstilbudet fra starten av.

- Jeg tror Gud har lagt ned et kall i hjertet mitt, og det er å jobbe med unge mennesker. For meg er det svært berikende å fostre og trene folk til å ta ansvar selv, og se at det som ligger latent i dem av talenter og gaver, blomstrer opp og kommer til sin rett, forteller hun.

Som ungdomspastor i Salemkirken gir hun blant annet omlag 60 tenåringer undervisning i den kristne tro og bibelkunnskap samtidig som hun driver med opplæring av ledere.

Carina serverer pannekaker til sine gjester, fordi det er den matretten hun er aller best til å lage. Og hun gleder seg til å diskutere temaet Jesus med de andre brobyggerne. - Til nå har for eksempel muslimske Kamran og jeg vært ganske enige i en del spørsmål, men denne gangen vil nok utfallet bli annerledes, sier hun.

Om serien
\"Brobyggernes gjestebud\" er årets oppfølger til den populære serien \"Brobyggerne\", som gikk rett hjem hos seerne da den ble vist sist sommer. Her møtes nye, entusiastiske brobyggere - en jøde, en statskirkekristen, en muslim, en antroposof, en pinsevenn og en ateist - sammen med programleder Kjell Erik Moen.

Seks søndager utover senvinteren samles brobyggerne til et gjestebud hjemme hos hver enkelt av deltakerne. Rundt bordet formidler kveldens hovedperson sin troshistorie og mattradisjoner knyttet til denne.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Anne Eikvar, tlf. 23049352, anne.eikvar@nrk.no

Bilde:
Carina Grelland inviterer til gjestebud i kveld. Dit kommer blant andre programleder Kjell Erik Moen. (NRK- foto: Ole Kaland).